Представяме ви пастите за зъби AQUAFRESH -
Защита от захарите (Sugar Acid Protection) със защита
срещу киселините от захарите в плаката

Целта на марката AQUAFRESH винаги е била да помага за поддържането на оралната хигиена на цялото семейство. Пастите за зъби със защита срещу киселините от захарите (Sugar Acid Protection) заздравяват и активно защитават зъбите от захарите в ежедневните храни, които причиняват кариес.

Какво представляват и как действат?

Пастите за зъби AQUAFRESH - Защита от захарите (Sugar Acid Protection) осигуряват защита за зъбите при двукратно миене на ден. Те съдържат активен флуорид, който се свързва с емайла и така защитава зъбите срещу атаките на киселините от захарите в плаката. Флуоридът предпазва от образуване на кариес, като доставя нови минерали в зъба и го заздравява.

Основни факти за защитата срещу киселините от захарите

Защо ми е необходима защита срещу захарите?

Всички обичаме захарта, но прекалено голямото ѝ количество в менюто ни може да застраши здравето на зъбите ни. Изследванията показват, че с времето са се променили не само хранителните ни навици, но също и видовете храни, които консумираме. Захарта все повече присъства на трапезата ни и затова е важно да знаем как активно да защитаваме зъбите си срещу атаките на киселините от захарите и зъбния кариес.

Какво прави захарта със зъбите ми?

Бактериите в устата превръщат захарта в киселини, които могат да разградят защитните минерали по повърхността на зъба. С течение на времето захарната киселина може да разгради до такава степен минералите в емайла на зъба, че да доведе до образуване на кариес.

Как мога да огранича въздействието на захарите върху зъбите си?

Простото правило е, че колкото по-малко захар консумирате, толкова по-малък е рискът от кариес. Всички знаем, че тортите и бонбоните съдържат захар, но има храни, за които не подозираме че съдържат захар. Именно фактът, че тези захари са скрити, ги прави толкова трудно разпознаваеми. Трите типа храни, които могат да увеличат количеството захар в храната ни, са:

  • Сладки изделия, като бонбони, сладкиши и торти
  • Технологично обработени храни, които съдържат добавена захар, като зърнени закуски и сосове за готвене
  • Храни, съдържащи сложни въглехидрати, като хляб и макаронени изделия, които може да отделят захари в устата

За 24-часова защита срещу скритите и явни захари в менюто Ви препоръчваме пастите за зъби AQUAFRESH с 24 ч Защита от захарите.